Er zijn heel veel handige gratis seo tools voor het optimaliseren van je website beschikbaar, die je kunnen helpen bij het verbeteren van je WordPress website. Ik zal er een aantal noemen:

1. Google Analytics

Deze gratis tool kent vrijwel iedereen en is nog steeds de meest gebruikte tool voor het analysern van het verkeer op je website. Met de nieuwe wet, die 25 mei 2018 in gaat, is het  heel belangrijk dat je de juiste instellingen toepast zodat al de gegevens anoniem zijn. Wil je meer informatie opslaan over je unieke bezoekers, omdat je bijvoorbeeld advertenties van derden op je website plaatst, ben je verplicht je bezoeker hiervan op de hoogte te stellen. Dit doe je door een cookiemelder te plaatsen en een pagina met uitleg welke gegevens je opslaat en voor welke doeleinden deze gerbuikt zullen worden.

Voor deze tool heb je een Gmail account nodig om in te kunnen loggen.

Open Google Analytics

2. Google Search Console

Nog een andere handige gratis tool is Google Search Console. Deze is iets minder bekend dan de vorige, maar is een hele goede tool om je  website te monitoren en te verbeteren.

Voor deze tool heb je een Gmail account nodig om in te kunnen loggen.

Open Google Search Console

3. Google Trends

Door bepaalde zoekwoorden in te vullen in Google Trends kun je veel over deze zoekwoorden te weten komen. Je kunt in de grafieken niet alleen zien hoe vaak er op een bepaald woord wordt gezocht, maar ook in welke periode en vanaf welke locatie.

Ga naar Google trends

4. Google Zoekwoordenplanner

Google Zoekwoordenplanner geeft je suggesties voor gerelateerde zoekwoorden en toont het zoekvolume van het deze zoekwoorden. Gebruik deze tool om beter inzicht te krijgen in het zoekgedrag van je doelgroep.

Login op Google Zoekwoordenplanner

5. Screaming Frog

Met deze tool kun je verschillende informatie van je website verzamelen, zoals:

  • alle interne links
  • alle externe links
  • headers (h1, h2)
  • meta beschrijvingen

Download hier de gratis versie

6. Check de laadtijd van je website

Er zijn verschillende tools om de laadtijd van je pagina te checken. Deze tools geven tips hoe je je website kunt verbeteren.

Google pagespeed
GT Metrix