Hoe lang moet je blog zijn?

Je blog moet minimaal 300 woorden zijn om in de ranking van Google zoekmachine getoond te worden.  Waarom meer dan 300 woorden? Omdat Google graag wil weten waar je tekst over gaat. Als je langere teksten schrijft gebruik je vaker je focus zoekwoorden (op een natuurlijke manier), titels, links en afbeeldingen daardoor kan Google een goede inschatting maken van de inhoud van je tekst.

Waarom zijn lange teksten beter?

Google’s doel is om gebruikers van de zoekmachine het beste antwoord te geven op hun vraag. Korte teksten zullen logischerwijs minder informatie bevatten en daardoor lager uitkomen in de zoekmachines dan langere teksten.

Let op leesbaarheid van je blog

Hoe langer je tekst hoe beter je ranking in Google. Maar… houd wel de leesbaarheid van de tekst in de gaten. Het gaat er natuurlijk om dat je de bezoeker overtuigd met je jouw blog. Als je een lange blog schrijft, die slechte geschreven is, dan is de kans groot dat je je bezoeker kwijt raakt en ze zullen niet snel terugkomen om meer blogs van jou te lezen. Ook zullen deze blogs niet of nauwelijks gedeeld worden op social media.

Effectief bloggen hoe doe je dat?

Effectief bloggen is de juiste balans vinden van de kwaliteit van je blog en de algoritmes die Google gebruikt om de ranking te bepalen. Begin met het schrijven van je verhaal zonder na te denken over de regels en optimaliseer het vervolgens in WordPress met de hulp van Yoast plugin.

Tot slot: maak gebruik Yoast in WordPress

Je schrijft voor je bezoeker, dat is het allerbelangrijkste! Maar het is natuurlijk wel slim om te weten waar Google op let, zodat je daar rekening mee kunt houden. In WordPress is Yoast de meest gebruikte plugin die je helpt met de opmaak van je tekst mbt tot Google. De plugin geeft aan wat je kunt doen om je tekst te verbeteren om hoger te kunnen scoren in Google.

In onze workshop ‘Effectief bloggen in WordPress’ geven wij je tips zodat jij ook effectief leert bloggen.