Wat is het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org

WordPress.com en WordPress.org zijn twee verschillende diensten die gebaseerd zijn op hetzelfde WordPress CMS (content management systeem). Het belangrijkste verschil tussen deze twee is de manier waarop ze worden gehost en gebruikt worden.

  • WordPress.com is een hosted oplossing. Dit betekent dat je geen software hoeft te downloaden of een eigen webhosting account nodig hebt. Je maakt een account aan op WordPress.com en kunt direct beginnen met het maken van je website. Je hebt wel beperkingen in de vorm van thema’s, plugins en andere aanpassingen.
  • WordPress.org is een open-source oplossing. Dit betekent dat je de software gratis kunt downloaden en op een eigen webhosting account kunt installeren. Hierdoor heb je veel meer vrijheid en flexibiliteit in de vorm van thema’s, plugins en aanpassingen. Je bent wel verantwoordelijk voor het onderhoud en updates van je website.

Kort samengevat: WordPress.com is een eenvoudigere en snellere optie, maar met minder aanpassingsmogelijkheden, terwijl WordPress.org een veel flexibelere optie is met meer controle over je website, maar met meer verantwoordelijkheid.

Wij werken alleen met WordPress.org omdat wij de flexibiliteit willen in opmaak en keuzes van thema’s en plugins.
Lees hier hoe je een website start met WordPress.org.