Wat zijn de onderhoud WordPress website kosten?

De kosten van WordPress onderhoud kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de aard van je website, de omvang van de services die je nodig hebt en de serviceprovider die je kiest. Hier zijn enkele belangrijke factoren die van invloed kunnen zijn op de opbouw van de kosten voor WordPress onderhoud:
 1. Servicepakketten: WordPress-onderhoudsbedrijven bieden vaak verschillende servicepakketten aan, variërend van basisupdates en beveiliging tot uitgebreidere services zoals snelheidsverbeteringen, back-ups en contentupdates. Hoe uitgebreider het pakket, des te hoger de kosten.
 2. Frequentie van updates: Sommige serviceproviders bieden dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse updates en monitoring aan. Hoe vaker de updates, hoe meer tijd en inspanning het vereist en dit kan van invloed zijn op de kosten.
 3. Websitecomplexiteit: De complexiteit van je website speelt een rol. Als je een eenvoudige blog hebt, kan het onderhoud minder kosten dan voor een e-commerce site met meerdere functies en plug-ins.
 4. Beveiliging: Het implementeren van beveiligingsmaatregelen en het monitoren van beveiligingsbedreigingen kunnen extra kosten met zich meebrengen.
 5. Back-ups: Regelmatige back-ups van je website zijn essentieel. Sommige onderhoudsproviders bieden back-upservices, en de kosten kunnen variëren afhankelijk van hoe vaak en waar deze back-ups worden opgeslagen.
 6. Snelheidsoptimalisatie: Als je je website sneller wilt maken, kunnen daar extra kosten aan verbonden zijn vanwege de noodzaak van technische optimalisaties.
 7. Ondersteuning en klantenservice: Sommige onderhoudsbedrijven bieden ook klantenondersteuning, wat kan variëren van eenvoudige e-mailondersteuning tot live chat of telefonische ondersteuning.
 8. Aangepaste ontwikkeling: Als je maatwerkfunctionaliteiten wilt toevoegen of aanpassingen wilt maken aan je website, kunnen hier extra kosten voor in rekening worden gebracht.
 9. Grootte van je website: De hoeveelheid inhoud, pagina’s en producten op je website kan van invloed zijn op de tijd en middelen die nodig zijn voor onderhoud.
 10. Serviceprovider: De kosten kunnen ook variëren op basis van het bedrijf dat je kiest. Grotere, gerenommeerde bedrijven kunnen hogere kosten in rekening brengen dan kleinere, onafhankelijke dienstverleners.

WordPress onderhoud kosten bij Mediatopia

Zo proberen wij de kosten zo laag mogelijk te houden!
 1. Servicepakketten: Wij bieden een basispakket voor een standaard eenvoudige WordPress website met een premium them (geen maatwerk) zonder extra functionaliteit (webshop, verschillende talen of agenda bijvoorbeeld) voor 20,- ex btw per maand. Bij extra funtionaliteit gaat het bedrag omhoog.
 2. Frequentie van updates:  onze eigen WordPress server update automatisch de WordPress core files en voor sommige eenvoudige websites worden de plugins ook automatisch geupdate, waar mogelijk. We moeten natuurlijk de wesbiet wel blijven monitoren en de website nalopen indien de update mislukt is.
 3. Websitecomplexiteit: de WordPress websites die wij zelf ontwikkelen, proberen we zo simpel mogelijk te houden. En we gebruiken alleen plugins en thema’s waarvan we weten dat deze betrouwbaar zijn en weinig problemen geven.
 4. Beveiliging: Onze WordPress server heeft standaard extra beveiliging ingebouwt, zoals standaard een two-autheticator op alle beheerder logins en een extra pagina voor de login pagina.
 5. Back-ups: Onze WordPress server maakt automatisch backups.
 6. Snelheidsoptimalisatie: Dit is niet wat we standaard in het basispakket aanbieden. Maar onze WordPress server is standaard voorzien van CDN en cache software. En de websites die we zelf ontwikkelen worden op snelheid getest.
 7. Ondersteuning en klantenservice: We zijn altijd bereikbaar via email of whatsapp. Maar ‘s avonds of in het weekend zullen we alleen problemen met een hoge urgentie oplossen.
 8. Aangepaste ontwikkeling: Voor maatwerk berekenen extra kosten. Het is ook mogelijk een strippenkaart af te nemen tegen een lager uurtarief.
 9. Grootte van je website:

  Bij WordPress onderhoud kijken we minder naar het aantal pagina’s, maar meer naar aantal plugins en complexiteit van de website.

Wil je meer informatie over het WordPress onderhoudscontract?

Of bel/mail ons op:
0650448080
info@mediatopia.nl