Als je een product of dienst aanbiedt, is het interessant om hiervoor een landingspagina te maken. Landingspagina’s hebben een enkel doel. Dat is om je product of dienst te introduceren aan een potentiële klant en ze over te halen het product of dienst te kopen of te proberen. Veel mensen gebruiken landingspagina’s voor apps, producten , en vrijwel elk type van dienst die de moeite waard is te verkopen.

Om een effectieve landingspagina te kunnen maken moet je goed weten wie je doelgroep is wat wil verkopen. De kracht van een landingspagina is de eenvoud en één duidelijk ‘call-to-action’. Een effectieve landinpspagina kan bijdragen aan het succes van je bedrijf.

1. Zet belangrijke informatie boven de vouw

De  belangrijkste informatie moet boven de vouw geplaatst worden. Wat ik bedoel met boven de vouw is het bovenste gedeelte van de browser dat meteen zichtbaar is zonder dat je hoeft te scrollen. Je doet dit zodat de bezoeker direct ziet welk product of dienst je aanbiedt en begrijpt wat je verkoopt . Nooit zouden ze moeten zoeken naar iets .

Informatie boven de vouw moet de naam , de functie of het doel, de ‘call-to-action’ en eventueel een afbeelding zodat de bezoeker het aanbod kan visualiseren. Overige informatie zoals bedrijfsinformatie, locaties, of uitgebreide documentatie komen onder de vouw en misschien zelfs op een andere pagina.

2. Maak je zinnen kort

Zorg dat je korte zinnen gebruikt.  Korte zinnen geven de lezers het gevoel alsof makkelijk en snel te lezen is. Het maakt ook dingen makkelijker te begrijpen . Denk na over een simpele en korte beschrijving. Niemand houdt van lange , uitgesponnen uitleg.

Probeer te comprimeren wat je zegt in drie of vier korte zinnen . Je wilt de bezoeker de pagina bekijkt, in zich opneemt en en bepaalt of het aanbod haar aanspreekt . Ze moeten het zo goed dat als het niet voor hen , dan weten ze wie ze kunt delen met begrijpen . Niemand wil hun tijd verspild met een heleboel verwarring en u niet wilt dat uw tijd verspild met domme vragen of problemen die voortvloeien uit verwarring .

 3. Maak het geen zoekplaatje

Waarom zou je je aanbieding mysterieus maken of cryptisch omschrijven ? Draai en niet omheen en maak een korte duidelijk boodschap.  Landing pages zijn niet bedoelt om je laatste reclame campagne te presenteren . Landingspagina’s met te veel sales vragen zijn niet effectief . Laat je bezoekers niet te veel nadenken! Vertel hen dat ze jouw product nodig hebben, geef informatie en haal ze obver tot een ’cal-to-action’ .

4. Duidelijke call-to -action

We hebben al gesproken over het belang van een call – to-action . We weten ook dat de call-to-action op ooghoogte moet staan, boven de vouw. Het hebben van een duidelijke oproep tot actie is essentieel. Plaats niet alleen de button met ‘ Nu kopen ‘, maar toon ook de de prijs van wat je verkoopt. U kunt geen geheimen informatie te bewaren of te verbergen – zet het er allemaal. Veel mensen houden niet tonen hun prijzen, omdat ze niet willen om potentiële klanten te verliezen. Maar er is geen enkel punt in het verbergen tot de laatste minuut ofwel!

Duidelijke knoppen zinvol en ze ook lenen aan betrouwbaarheid. Als je niet een betrouwbaar merk te bouwen in de korte tijd je krijgt, zul je altijd verliezen. Worden duidelijk en eerlijk. Ook vestigen duidelijke aandacht voor uw knop. Gebruik een gewaagde kleur die mogelijk niet in dezelfde kleurstelling. Het heeft om zich te onderscheiden en het heeft te maken uw kijker actie te ondernemen .