WordPress is open source software, dit betekent dat iedereen gebruik mag maken van de software en de code kan inzien en wijzigen. Er zijn miljoenen ontwikkelaars  en gebruikers over de hele wereld die met WordPress werken. omdat het een populair systeem is zullen hackers actief proberen WordPress systemen te kraken; zorg dat je altijd de laatste update hebt geinstalleerd en dat je kunt door simpele truukjes in je WordPress installatie  en het gebruik van goede Plugins de veiligheid waarborgt.

Hoe houd ik mijn WordPress installatie veilig?

1. Update WordPress naar meest recente versie

Zorg dat je altijd de laatste versie van WordPress hebt geinstalleerd. Mediatopia biedt hosting en onderhoud die dit voor je doet.

2. Gebruik goede plugins

Er zijn veel gratis plugins beschikbaar. Waar moet je op letten voordat je een plugin installeerd?

is de plugin recent nog geupdate? regelmatig worden geupdate en waarvan je weet dat ze ‘veilig’ zijn.  Je kunt via Google veel te weten komen over de plugin  en op of kijk op http://wordpress.org/extend/plugins/ wat de gebuikers erover schrijven. Doe research voor je een plugin installeerd.

3. Update plugins

Probeer zoveel mogelijk de laatste versie van de plugin geinstalleerd te hebben. Check wel van te voren of de versie van de plugin compatible is met de versie van WordPress die je geinstalleerd hebt. Mediatopia biedt hosting en onderhoud die dit voor je doet.

4. WordPress installatie beveiligings tips

Als webmaster/bouwer kun je in de installatie verschillende technieken toepassen die WordPress veiliger maken. Goede WordPress bouwers zullen dit standaard toepassen tijdens het installeren van de website.
Je kunt de WordPress onder andere  installatie veliger maken door:

  • de prefix wp_  te veranderen in de wp-config.php. Je kunt zelf bepalen wat dat wordt, als het maar geen wp_ is.
  • WordPress in een subfolder te installeren
  • security plugins te gebruiken