Hoe beveilig je wordpressWordPress is open source software, dit betekent dat iedereen gebruik mag maken van de software en de code kan inzien en wijzigen. Er zijn miljoenen ontwikkelaars  en gebruikers over de hele wereld die met WordPress werken. Omdat het een populair systeem is zullen hackers actief proberen WordPress systemen te kraken; zorg dat je altijd de laatste update hebt geïnstalleerd en dat je door simpele trucjes in je WordPress installatie en het gebruik van goede Plugins de veiligheid waarborgt.

Hoe houd ik mijn WordPress installatie veilig?

1. Update WordPress naar meest recente versie

Zorg dat je altijd de laatste versie van WordPress hebt geinstalleerd. Mediatopia biedt hosting en onderhoud die dit voor je doet.

2. Gebruik goede plugins

Er zijn veel gratis plugins beschikbaar. Waar moet je op letten voordat je een plugin installeerd?

Is de plugin recent nog geupdate? regelmatig worden geupdate en waarvan je weet dat ze ‘veilig’ zijn.  Je kunt via Google veel te weten komen over de plugin of kijk op http://wordpress.org/extend/plugins/ wat de gebruikers erover schrijven. Doe research voor je een plugin installeert.

3. Update plugins

Probeer zoveel mogelijk de laatste versie van de plugin geinstalleerd te hebben. Check wel van te voren of de versie van de plugin compatible is met de versie van WordPress die je geinstalleerd hebt. Mediatopia biedt hosting en onderhoud die dit voor je doet.

4. WordPress installatie beveiligings tips

Als webmaster/bouwer kun je in de installatie verschillende technieken toepassen die WordPress veiliger maken. Goede WordPress bouwers zullen dit standaard toepassen tijdens het installeren van de website.
Je kunt de WordPress onder andere  installatie veliger maken door:

  • de prefix wp_  te veranderen in de wp-config.php. Je kunt zelf bepalen wat dat wordt, als het maar geen wp_ is.
  • security plugins te gebruiken (Bijv WordFence,
  • Geen Admin als beheerder gebruiken
  • Gebruik sterke wachtwoorden
  • Verander de url naar de login pagina
  • Zet bestandbewerking uit door deze code aan de wp-config.php toe te voegen
  • Limiteer het aantal foute logins

5. Maak regelmatig een backup

De meeste goede hosting partijen zullen al regelmatig een backup maken maar je kunt het ook zelf doen met de plugin BackWPup.

Heb je hulp nodig met het beveiligen van je WordPress website?

Wij kunnen de website voor je beveiligen, hosten en onderhouden.
Neem contact op