In WooCommerce kun je de volgorde van producten handmatig aanpassen door gebruik te maken van de ingebouwde functie voor het aanpassen van de productvolgorde. Hier is hoe je dit kunt doen:

  1. Ga naar je WordPress-beheerdersdashboard.
  2. Navigeer naar “Producten” in het zijmenu en klik op “Alle producten” om een lijst van al je producten te bekijken.
  3. Zoek het product waarvan je de volgorde wilt aanpassen en klik op de titel om het product te openen.
  4. Scroll dan naar beneden en ga naar het onderdeel Productgegevens.
  5. Klik nu op Geavanceerd en je ziet een veld Menuvolgorde. Het nummer dat je hier invult, wordt de sorteervolgorde van het product op de WooCommerce Shop Page. Bijvoorbeeld, als je wilt dat dit product bovenaan de lijst komt, kun je “1” invoeren.
  6. Klik op de knop “Bijwerken” om de wijzigingen op te slaan.

Herhaal deze stappen voor alle producten waarvan je de volgorde wilt aanpassen. De producten worden nu weergegeven in de volgorde die je hebt ingesteld.

Houd er rekening mee dat de exacte manier waarop je producten kunt sorteren, afhankelijk kan zijn van het thema dat je gebruikt, aangezien sommige thema’s aanvullende functies voor het sorteren van producten kunnen bieden. Als de bovenstaande stappen niet precies overeenkomen met wat je in je WooCommerce-installatie ziet, raadpleeg dan de documentatie van je thema of overweeg het gebruik van een WooCommerce-sorteerplugin om meer geavanceerde sorteermogelijkheden toe te voegen.

Hulp nodig met je Woocommerce webshop?

Of bel/mail ons op:
0650448080
info@mediatopia.nl