Mailchimp of Mailblue?

WordPress update 5.0 onderhoud

WordPress update 5.0 en Gutenberg

Deze week zou de grote WordPress 5.0 update uitkomen met een nieuwe editor: Gutenberg.

Social media sucks!

De komende jaren vindt er een revolutie plaats; een versnelling van de digitalisering van de economie, de arbeidsmarkt en productie- en bedrijfsprocessen (online wereld). De opmars van het gebruik van innovatieve technologieën, zoals kunstmatige intelligentie, het internet of things, big data, 3D-printen, robotica, blockchain, nano- en biotechnologie.

Wat betekent dat voor jou als ondernemer? Dat je online aanwezigheid steeds belangrijker wordt! Daarom zuigt social media big time! Het zuigt voornamelijk veel energie als je er niet op een juiste manier mee om weet te gaan. Je wil wel maar weet niet hoe….

Weet jij als ondernemer goed je klant te vinden? Ken je überhaupt je doelgroep? Weet je die te bereiken? Kun je de juiste content bepalen die je nodig hebt? Ben je online wel goed te vinden?

Vragen die jij jezelf als ondernemer regelmatig dient te stellen. Vragen die niet altijd even makkelijk te beantwoorden zijn in deze tijd van continue verandering. Wij gaan je helpen met je online aanwezigheid! De importantie van een goede online strategie is bij ondernemers gelukkig steeds sterker aanwezig in hun visie. In gesprekken met deze ondernemers blijkt dat in de uitvoering nog veel winst is te halen en ze niet heel goed weten hoe hun online strategie aan te pakken. Daarom geven we samen met onze partner online marketeer Consigo een Social Media workshop waarin we de ins & outs geven en leer je hoe jij je social media optimaal kan gebruiken om betere resultaten te halen.

Nieuwsgierig? Geef je hier op voor een ochtend Social Media en ga goed het nieuwe jaar in. Mis vooral de online boot niet en zorg dat werken aan je social media niet meer sucks maar juist leuk wordt!

De trends voor 2018 in vogelvlucht:

 • Video laat al jaren een stijgende lijn zien in gebruik door marketeers, jongeren en op de diverse social media kanalen.
 • Short live content! Wat heeft oa Snap Chat wat wij oudjes niet begrijpen? Short live content…..
 • Chatbots worden het helemaal! Een manier om nog meer interactie te krijgen en helemaal interessant, een nieuwe manier om je mailings te versturen.
 • Augmented reality wordt genoemd. We wachten dit af, we hebben virtual reality nog in ons hoofd zitten die eigenlijk nog moet komen….
 • Mobile ready dé belangrijkste must do voor 2018! Want wie nu nog niet mobile ready is kan beter bij Fred Flinstone op de bank gaan zitten.
 • Content is en blijft King. Wie schrijft die blijft; kunst is om dusdanig te schrijven waardoor jij als merk en entiteit je blijft onderscheiden van de rest.

 

8 tips om je WordPress website veiliger te maken

Security matters & acht tips om je WordPress website te beschermen tegen hackers!

Security matters & acht tips om je website te beschermen tegen hackers!

Veiligheid voor WordPress is een topic die actueel was, is en blijft. Aangezien WordPress het grootste CMS platform ter wereld is zullen de hackers altijd bezig blijven om de achterdeur open te breken en jouw site te kraken. De WordPress Community is zich hiervan terdege bewust en aan alle kanten is men continue bezig om WordPress veiliger te maken. Met de wet General Data Protection Regulation (GDPR) die op 25 mei 2018 van kracht wordt zal veiligheid een nog grotere impact hebben op je organisatie en bijbehorende gegevens. Over de GDPR berichten we later nog, hier wat tips om je veiligheid op te krikken:

Tip 1: Update altijd naar de laatste WordPress versie!!

Tip 2: Update de plugins die je hebt geïnstalleerd hebt. Vermijd het downloaden van plugins die zelf al langere niet meer zijn geupdated. Verwijder plugins die je niet gebruikt.

Tip: er zijn genoeg plug ins die de veiligheid van je WordPress website verbeteren. Zoek en gij zult vinden!

Tip 3: Vermijd downloaden van themes via onbekende sites. Het is altijd mogelijk dat er ergens in het script een code wordt geplaatst zonder dat je het doorhebt. Gratis themes kun je het beste downloaden op WordPress.org of Themeforest; deze worden altijd gecontroleerd. Dit geldt ook voor plugins.

Tip 4: Gebruik een sterk wachtwoord. Klinkt als een open deur maar toch nog blijkt dat veel mensen een zeer makkelijk te kraken wachtwoord gebruiken. Je kunt dit door een ‘sterkte indicator’ toe te voegen aan je site.
Tip: Om een sterk wachtwoord te genereren hoef je overigens helemaal niet veel moeite te doen. Login op je website en ga naar “Gebruikers -> Je profiel”. Bij het kopje Gebruikersbeheer zie je een knop “Wachtwoord genereren”, waar WordPress voor jou een sterk wachtwoord maakt.

Mocht je een nog sterker beleid toe willen passen dan kun je een two step authentication installeren. Naast een wachtwoord wordt er dan een authorisatie code naar je mail of telefoon verzonden die je moet gebruiken om in te loggen.

Tip 5: Je hosting is belangrijker dan je denkt! Een goede hostingsprovider is essentieel, wees dus zorgvuldig met het uitzoeken van je hostingspartij. Een goede provider besteedt veel tijd en aandacht aan het beveiligen van zijn servers. Daarnaast is een goed protocol ook belangrijk; als er een site gehackt wordt die toevallig op die server staat en minder goed beveiligd is, kan dit er ook voor zorgen dat jouw site gehackt wordt. Kies een hostingprovider die bekend en betrouwbaar is! Wij werken samen met een zéér betrouwbare hostpartij. Zij beheren onze servers en zorgen voor een goede security.

Tip 6: Zelfs je eigen netwerk en computer zijn een gevaar. Mocht je via een keylogger je wachtwoorden bewaren kan een hacker dit vrij eenvoudig achterhalen. Gebruik daarom ook een anti virusprogramma en een firewall. Hackers vallen random vele websites per dag aan, zodra ze weerstand tegenkomen gaan ze weer door naar de volgende dus een Firewall heeft zeker nut!

Tip 7: Maak back ups! Wees op het ergste voorbereid en maak altijd een back up. Je leest hier meer over met maken van back-ups.

Tips 8: Zorg voor een goed SSL certificaat op je site, een must have!! Lees hier meer over een correct SSL certificaat.  

Heb je hulp nodig bij het updaten of beveiligen van je website?

Wij bieden hulp bij een hack of veiligheidsproblemen en kunnen je website updaten. Wij bieden daarnaast ook een onderhoudspakket inclusief WordPress hosting  vanaf € 15,- ex btw per maand; dan updaten, onderhouden en monitoren we je WordPress website voor je.

hoe maak je een backup van je WordPress website

Back-up maken in WordPress

Back-ups maken van je WordPress website is heel belangrijk!

Waarom is het belangrijk om regelmatig een back-up te maken?

Er kan altijd iets misgaan als je aanpassingen doet of een update uitvoert op je WordPress website. Als het updaten niet goed is gegaan, zie je soms een error of een wit scherm, vaak is het niet meteen duidelijk waar het aan ligt en dan is het handig als je snel terug kunt naar de vorige versie. Maar ook als je een virus of een hack hebt kan een oudere virusvrije back-up je snel uit de brand helpen (enkel updaten van WordPress of plug-ins lost de hack of het virus meestal niet op!).

Wit scherm

Als je een wit scherm ziet kan het zijn dat de bestanden niet goed geïnstalleerd zijn of een plug-in incompatible blijkt met een andere plug-in of de nieuwe WordPress versie. Met een back-up kun je altijd weer de vorige versie terug zetten (of terug laten zetten).

Hoe maak je een back-up van WordPress, plug-ins en de database?

Er verschillende manieren om een back-up te maken. Een plug-in die ik vaak gebruik is BackWPup

Zoek in WordPress de plug-in op:

Installeer BackWPup plugin in WordPress website

 

 

 

 

 

 

 

Installeer en activeer de plugin

installeer en activeer plugin in WordPress

 

 

 

 

Maak een nieuwe taak (job) aan

 

 

 

 

 

Selecteer welke onderdelen je wil in je backup:

selecteer backup onderdelen backwpup in WordPress

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kies een locatie waar  je de back-up wil opslaan:

Let op dat het géén goed idee is op de backup op je webserver (dezelfde server als waar je website op geïnstalleerd staat) op te slaan:

 1. omdat je server snel vol loopt
 2. omdat hackers eventueel makkelijk bij je bestanden kunnen

selecteer locatie backup backwpup

 

 

 

 

 

 

Na het aanpassen ‘bewaar’ je instellingen door op de blauwe knop onderin te klikken.

Dropbox koppelen

 • Selecteer ‘Backup to Dropbox’ en er zal een nieuwe tab verschijnen bovenin.
 • Klik op de tab
 • Klik op de knop ‘Get Dropbox App Auth code
 • Login in Dropbox en klik op “allow”
 • De code die je in de browser ziet kopieer je in het lege veld
 • Bewaar de instellingen (blauwe knop onderin)

Handmatige back- up

Nu je de taak (job) hebt aangemaakt kun je handmatig een backup maken. Ga je aan de slag met updaten of aanpassen maak dan eerst handmatig een back-up.

Automatische back-up

Onder het tabje ‘schedule’ kun je aangeven dat de een automatische back-up wil maken. De regelmaat van hoe vaak je nieuwe content plaatst of aanpassingen doet aan de website, bepaald hoe vaak je een update zo u moeten maken. Je hoeft ook niet elke keer alle bestanden te backupen. Ik maak vaker een backup van de database dan van alle bestanden. Bijvoorbeeld: 1x per maand een backup van alle bestanden inclusief plugins en elke week een backup van de database.

Heb je hulp nodig bij het maken van een backup?

Tijdens onze WordPress werklessen helpen we met het aanpassen en updaten van je website.
Kom naar onze WordPress werkles in Haarlem.