Ik wil beter gevonden worden in Google!

Training zoekmachine optimalisatie in WordPress HaarlemIk kom vaak ondernemers tegen die mij zeggen ‘ik wil beter gevonden worden in Google!’. Dan stel ik de vragen als: ‘Op welke zoekwoorden wil je beter gevonden worden?’ Of ‘Welke websites/bedrijven staan boven je Google?’ Als je hier geen goed antwoord op kunt geven dan kun je ook niets doen om je vindbaarheid te vergroten.

Hoe gaat zoekmachine optimalisatie in z’n werk?
Je wil natuurlijk het liefst zoveel mogelijk potentiële klanten bereiken die nog nooit van je hebben gehoord. Deze potentiële klanten zullen een zoekopdracht plaatsen in Google.
Bijvoorbeeld:
Stel dat ik op zoek ben naar een nieuwe wasmachine en ik type in Google zoekmachine in: ‘‘Duurzame wasmachine’. Google zoekt vervolgens in zijn database (ook wel index genoemd) naar de meest relevante website die informatie heeft over een duurzame wasmachine. Wat is dan de meest relevante website? Dit is een website die onder andere:

  • technisch aan Googles eisen voldoet
  • goede relevante content heeft
  • veel bezoekers heeft die meerdere pagina’s bekijken
  • interactie met bezoekers heeft

Je begrijpt natuurlijk wel dat als je ‘duurzame wasmachine’ intypt, je websites te zien krijgt vanuit het hele land. Maar als je nu een wasmachine zoekt bij een dealer in de buurt omdat je toch graag advies wil hebben voordat je een wasmachine aanschaft? Dan type je ook de plaats bij de zoekopdracht: ‘duurzame wasmachine haarlem’ Je zal begrijpen dat de concurrentie op het aantal websites van wasmachine dealers een stuk kleiner wordt. Als wasmachine dealer in Haarlem is het dus belangrijk aan Google te laten weten dan hij in Haarlem zit. En zo kun je de kans dat jouw potentiële klanten je vinden op Google vergroten.

Wat maakt jou product bijzonder ten opzichte van je concurrenten? Gebruik deze zoekwoorden in je content. Schrijf een artikel en deel deze op social media.

Wil je leren hoe je je WordPress website kunt optimaliseren voor Google?

Wij geven een training waarin we je leren hoe je de juiste zoekwoorden kunt vinden voor jouw product of dienst en we leren je hoe je de zoekwoorden kunt gebruiken in WordPress om je website te verbeteren zodat Google weet wat je precies aanbiedt.

Lees hier meer over de training zoekmachine optimalisatie in WordPress.