google penaltie SEO Haarlem

Voorkom Google penalties

Wat zijn Google penalties?

Google checkt op verschillende punten of jouw website voldoet aan de eisen die Google stelt aan een gebruiksvriendelijke, geoptimaliseerde website. Hoe meer jouw website aan de eisen voordoet hoe groter de kans dat je hoger scoort in de zoekresultaten van Google.

Google penalties hebben invloed op de score (ranking) van je website in zoekresultaten. Je pagina wordt niet, of lager in ranking, getoond. Hoeveel lager is afhankelijk van de penalty. Het is dus van belang dat je eventuele de penalties zo snel mogelijk oplost en dient te voorkomen.

Hoe kun je Google penalties voorkomen?

Om te beginnen kun je penalties voorkomen door je website technisch goed in orde te hebben. Waar moet je op letten? Hieronder een top vijf:

 1. Een groen slotje (SSL certificaat)
  Een website met een groen slotje krijgt van Google voorrang op een website die geen groen heeft. Om een groen slotje te krijgen op je website zal een een SSL certificaat moeten aanschaffen via je hosting partij. Als je via ons hosting en onderhoud afneemt dan krijg je een SSL certificaat er gratis bij. Lees meer over het SSL certificaat.
 2. 404 errors
  Een 404 error is een een fout die je te zien krijgt als de opgevraagde pagina (url) niet meer bestaat. Google checkt alle links en zal ook alle 404 errors tegenkomen. Je kunt via Google Search console checken welke 404 errors Google op jouw website heeft gevonden. Zorg ervoor dat je de errors doorstuurt naar een andere pagina. De plugin Yoast voor SEO helpt je hierbij.
 3. Hacks en spam
  Als je website gehackt is kan iemand van buiten (hackers) spam en spamlinks plaatsen. Zorg ervoor dat je website goed beveiligd is en dat WordPress en plugins tijd up-to-date zijn. Er zijn een aantal plugins beschikbaar die je website beter beschermen tegen hackers. Ook is de keuze van de hosting erg belangrijk omdat de server waar je website op draait ook goed beveiligd moet en voorzien van de laatste software updates. Wil je dit niet zelf doen dan kun je bij ons een onderhoudscontract afnemen en doen wij het voor je. Lees meer over veilig WordPress.
 4. Laadsnelheid
  Hoe sneller je laad hoe beter Google dat vindt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet onnodig grote afbeeldingen op je website plaats. In WordPress zijn een aantal handige plugins beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. Check je laadsnelheid van je website hier: https://gtmetrix.com/
 5. Mobiele schermen
  De laatste jaren heeft er een grote verschuiving plaatsgevonden van de desktop naar de mobiele devices. Websites die niet geschikt zijn voor mobiele schermen zijn voor Google niet interessant! Hierdoor kom je dus nog lager te staan in de zoekresultaten.Test hier of jouw website mobiel vriendelijk is: https://search.google.com/test/mobile-friendly

Wil je meer weten over het optimaliseren van je WordPress website?

Op 9 november organiseert Mediatopia in samenwerking met Consigo Online Marketing, een 1-daagse training “Zoekmachine optimalisatie voor WordPress” in Haarlem. Tijdens deze training leer je alles op het gebied van zoekmachine marketing.Wij geven elke maand, in samenwerking met Consigo, een training waarin we uitleg geven hoe zoekmachine optimalisatie precies werkt en we gaan direct gaan aan de slag met het verbeteren van jouw WordPress website. Lees meer over de training.

Maak een afspraak

We kunnen de zoekmachine optimalisatie uit handen nemen zodat jij kunt doen waar je goed in bent.
Neem contact op.