google penaltie SEO Haarlem

Voorkom Google penalties

Wat zijn Google penalties?

Google checkt op verschillende punten of jouw website voldoet aan de eisen die Google stelt aan een gebruiksvriendelijke, geoptimaliseerde website. Hoe meer jouw website aan de eisen voordoet hoe groter de kans dat je hoger scoort in de zoekresultaten van Google.

Google penalties hebben invloed op de score (ranking) van je website in zoekresultaten. Je pagina wordt niet, of lager in ranking, getoond. Hoeveel lager is afhankelijk van de penalty. Het is dus van belang dat je eventuele de penalties zo snel mogelijk oplost en dient te voorkomen.

Hoe kun je Google penalties voorkomen?

Om te beginnen kun je penalties voorkomen door je website technisch goed in orde te hebben. Waar moet je op letten? Hieronder een top vijf:

  1. Een groen slotje (SSL certificaat)
    Een website met een groen slotje krijgt van Google voorrang op een website die geen groen heeft. Om een groen slotje te krijgen op je website zal een een SSL certificaat moeten aanschaffen via je hosting partij. Als je via ons hosting en onderhoud afneemt dan krijg je een SSL certificaat er gratis bij. Lees meer over het SSL certificaat.
  2. 404 errors
    Een 404 error is een een fout die je te zien krijgt als de opgevraagde pagina (url) niet meer bestaat. Google checkt alle links en zal ook alle 404 errors tegenkomen. Je kunt via Google Search console checken welke 404 errors Google op jouw website heeft gevonden. Zorg ervoor dat je de errors doorstuurt naar een andere pagina. De plugin Yoast voor SEO helpt je hierbij.
  3. Hacks en spam
    Als je website gehackt is kan iemand van buiten (hackers) spam en spamlinks plaatsen. Zorg ervoor dat je website goed beveiligd is en dat WordPress en plugins tijd up-to-date zijn. Er zijn een aantal plugins beschikbaar die je website beter beschermen tegen hackers. Ook is de keuze van de hosting erg belangrijk omdat de server waar je website op draait ook goed beveiligd moet en voorzien van de laatste software updates. Wil je dit niet zelf doen dan kun je bij ons een onderhoudscontract afnemen en doen wij het voor je. Lees meer over veilig WordPress.
  4. Laadsnelheid
    Hoe sneller je laad hoe beter Google dat vindt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet onnodig grote afbeeldingen op je website plaats. In WordPress zijn een aantal handige plugins beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. Check je laadsnelheid van je website hier: https://gtmetrix.com/
  5. Mobiele schermen
    De laatste jaren heeft er een grote verschuiving plaatsgevonden van de desktop naar de mobiele devices. Websites die niet geschikt zijn voor mobiele schermen zijn voor Google niet interessant! Hierdoor kom je dus nog lager te staan in de zoekresultaten.Test hier of jouw website mobiel vriendelijk is: https://search.google.com/test/mobile-friendly

Wil je meer weten over het optimaliseren van je WordPress website?

Op 9 november organiseert Mediatopia in samenwerking met Consigo Online Marketing, een 1-daagse training “Zoekmachine optimalisatie voor WordPress” in Haarlem. Tijdens deze training leer je alles op het gebied van zoekmachine marketing.Wij geven elke maand, in samenwerking met Consigo, een training waarin we uitleg geven hoe zoekmachine optimalisatie precies werkt en we gaan direct gaan aan de slag met het verbeteren van jouw WordPress website. Lees meer over de training.

Maak een afspraak

We kunnen de zoekmachine optimalisatie uit handen nemen zodat jij kunt doen waar je goed in bent.
Neem contact op.

SSL certificaat verhoogt de betrouwbaarheid van je website

In 2017 is een SSL certificaat een ‘must-have’ voor je website of webshop, omdat Google zijn richtlijnen heeft aangescherpt met als doel een veiliger internet na te streven.

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat is een extra beveiliging op de gegevens die van en naar je website worden verstuurd. Deze vertrouwelijke gegevens, waaronder persoonlijke klantgegevens, worden versleuteld verzonden zodat het niet niet onderschept kan worden. Je kunt een beveiligde website herkennen aan letters HTTPS:// die voor de domeinnaam staan in de adresbalk en het groene slotje.

Waarom zou je een SSL certificaat aan moeten schaffen?

Er zijn een aantal redenen waarom je in 2017 een SSL certificaat moet hebben op je website onder andere:

  • Google heeft bepaald dat websites die een SSL hoger in ranking komen dan websites die het niet hebben
  • Google chrome geeft vanaf 2017 standaard alle websites zonder SSL certificaat als ‘onveilig’ bestempelen.
  • Het CBP stelt dat een SSL certificaat nodig is om de persoonsgegevens via internet te beveiligen.
  • Verschillende keurmerken, waaronder Thuiswinkel Waarborg en WebwinkelKeur, hechten waarde aan beveiliging via SSL.

Waar koop je een SSL certificaat voor mijn website?

Je kunt een SSL certificaat bij je hosting aanvragen. In de meeste gevallen dien je zelf het SSL certificaat te configureren. Let hierbij de ‘mixed content’ en geforceerd doorsturen naar HTTPS. De kosten per jaar liggen tussen € 20,- en € 50,- afhankelijk van je hosting.

Hoe activeer je een SSL certificaat?

Je kunt dit aan je hosting, webbouwer vragen of als je handig bent kun je het zelf doen. Als je website op onze server draait dan doen wij het voor je.

Je hebt al een SSL certificaat op je WordPress website maar nog geen groen slotje?

Je hebt een SSL certificaat aangeschaft en geinstalleerd op je WordPress website maar je slotje is nog niet groen. Dan kan er het volgende aan de hand zijn:

  • er wordt  nog ‘‘mixed-content’ via http geladen.
  • nog niet alle verwijzigen worden geforceerd naar https doorgestuurd.
  • check de plugins. Er kunnen in de plugins ook nog verwijzingen staan die via http gestuurd worden ipv https.

Onze hosting partner ManageWPHosting heeft in dit artikel beschreven hoe je het slotje groen kunt krijgen.