Update WordPress 4.9

Nieuwe update voor WordPress beschikbaar, versie 4.9

Er is vorige week een update uitgekomen van WordPress, versie 4.9. In deze blog lees je de meest belangrijke veranderingen.

Update van de customizer

Er zijn een aantal verbeteringen aangebracht in de WordPress customizer. Met de ingebouwde customizer kun je de layout van je WordPress website aanpassen. Dat is een zogenoemde WYSIWYG (What You See Is What You Get) editor waarin je meteen het resultaat van je wijzigingen ziet zonder dat de bezoekers het zien. Pas als je bewaard hebt staan de wijzigingen ‘live’. In versie 4.9 kun je nu de wijzigingen plannen om op een bepaalde datum en tijd te publiceren. Dit kennen al van de berichten. Ook is een veiligheid ingebouwd dat andere gebruikers niet meer ‘per ongeluk’ jouw wijzigingen kunnen overschrijven.

Nieuwe widgets

De nieuwe gallery widget

Er is nu een eigen gallery widget waarmee je afbeeldingen kunt plaatsen.

Media toevoegen in de text widget

In de vorige versie van WordPress hebben we al kennis gemaakt met de nieuwe text widget (met editor). In deze versie is het nu ook mogelijk om afbeeldingen toe te voegen via deze text widget. Er is dus geen externe plugin meer voor nodig.

Code aanpassingen

Sommigen van jullie die wel eens aanpassingen aan de code en CSS doen, krijgen nu hulp bij het opsporen van fouten in css dmv highlights. Updaten van themes en plugins wil soms nog wel eens voor een ‘wit scherm’ zorgen. Meestal gebeurd dit om dat er een error is geweest tijdens het update proces. In WordPress 4.9 krijg je nu een waarschuwing als er een error is geweest. Hiermee kan een ‘wit scherm’ voorkomen worden. Ook zul je een waarschuwing krijgen als je direct in de theme of plugin wijzigen wil doorvoeren.

Nog een aantal verbeteringen in het dashboard

  • Theme verwisselen zorgt voor minder problemen met menu’s en widgets.
  • Menu structuur is verbeterd.